بهداشتی

تفاوت کرم آبرسان و مرطوب‌کننده

تفاوت کرم آبرسان و مرطوب‌کننده

رسیدگی به پوست و سلامت آن یکی از اقدامات مهمی است که افراد باید نسبت به آن توجه داشته باشند. از این‌رو افراد به دلیل عوامل مختلفی و به منظور آبرسانی به سطح پوست و جلوگیری از خشکی و پیری زودرس، روزانه از محصولات مختلفی از جمله کرم آبرسان و کرم مرطوب‌کننده استفاده می‌کنند. ترکیبات موجود در هر کدام از این محصولات موجب از بین‌رفتن خشکی پوست، شادابی، جلوگیری از پیری و ایجاد چین و چروک می‌شود. اما نکته مهم در این مقاله، تفاوت کرم آبرسان و مرطوب‌کننده است که در ادامه به آن بررسی آن پرداخته شده است.

کرم مرطوب‌کننده چیست؟

مرطوب‌کننده‌ها محصولاتی هستند که با نرم‌کننده‌ها فرموله شده و بافت کرمی را به وجود می‌آورند. این محصول سفید رنگ، حاوی روغن، چربی، ترکیبات جاذب و نگهدارنده رطوبت است که با ایجاد یک لایه اضافی برروی پوست به نگهداری رطوبت و ممانعت از خروج آن می‌پردازد. در نتیجه درصورتی که فردای دارای پوست خشک است، یک مرطوب‌کننده غلیظ با مواد مغذی عمیق بهترین راه حل است. برای کرم مرطوب‌کننده می‌توان مزایای زیادی را برشمرد و به همین دلیل استفاده از آن در 2 نوبت و در روتین پوستی صبح و شب توصیه شده می‌شود. انواع پوست‌های می‌توانند به راحتی از استفاده از این کرم استفاده کنند. فقط افرادی که دارای پوست چرب هستند، بهتر است از کرم‌های مرطوب‌کننده با بافت سبک‌تر و بر پایه آب استفاده کنند، زیرا کرم‌های معمولی روغن و چربی مازاد پوست آ‌ن‌ها را بیشتر می‌کند.

کرم آبرسان چیست؟

یکی دیگر از کرم‌هایی که افراد به منظور آبرسانی و مراقبت از پوست استفاده می‌کنند، کرم آبرسان نام دارد. این محصول دارای بافتی ژله‌ای و بی‌رنگ است و با توجه به مواد تشکیل‌دهنده آن، در هنگام مصرف به آب اضافه می‌کند. این عمل موجب جریان بهتر آن ذر سلول‌ها شده و از پیری زودتر پوست جلوگیری می‌کند. آبرسان با جبران و ترمیم سطوح از دست‌رفته هیدراتاسیون، به پوست خشک‌شده آبرسانی فوری و ماندگار داده و به درخشش دوباره آن کمک می کند.

تفاوت کرم آبرسان و مرطوب‌کننده

مرطوب کننده‌ها موادی بر پایه روغن هستند که از مواد پوشاننده (occlusive) مانند وازلین و روغن‌های معدنی و همچنین امولینت‌‌هایی چون اِسترها و روغن‌های گیاهی تشکیل شده‌اند. این مواد با تشکیل لایه‌ای بر روی پوست لایه‌ای از دست رفتن آب پوست جلویگری می‌کنند. آن‌ها همچنین در کاهش خشکی پوست و افزایش لطافت آن نقش مهمی دارند. اما در مقابل آبرسان‌ها موادی تحت عنوان humectants (هومکتانت یا جاذب الرطوبه) همانند گلیسیرین و اسید هیالورونیک هستند که آب را از هوا یا لایه‌های پایین‌تر پوست شما جذب می‌کنند و بر روی پوست نگه می‌دارند. در نتیجه هیدراتاسیون و رطوبت دو نیاز متمایز مراقبت از پوست هستند که لازم و ضروری است افراد در ابتدا نیاز خود را شناخته و سپس به خرید یک محصول مناسب و اصل از یک فروشگاه معتبر اقدام کنند.

در ادامه به صورت خلاصه و کلی به تفاوت‌های میان کرم آبرسان و مرطوب‌کننده اشاره شده است.

  1. کرم آبرسان برای تزریق آب به سلول‌های پوستی و کرم مرطوب‌کننده برای حفظ آن و جلوگیری از تبخیر رطوبت پوست، مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. در روتین پوستی ابتدا باید از کرم آبرسان و سپس مرطوب‌کننده استفاده کرد.
  3. برای تاثیرپذیری بیشتر ترجیحا کرم آبرسان را روی پوست نم دار زده و با فاصله کمی از آن مرطوب‌کننده خود را استفاده کنید.
  4. از سن 18 سالگی استفاده از هر 2 محصول توصیه می‌شود.
  5. هر دو کرم آبرسان و مرطوب‌کننده دارای بافتی ژلی، فلوئیدی، کرمی و سفید رنگ هستند.
  6. استفاده از هر 2 نوع کرم برای انواع تایپ پوستی لازم و ضروری است.
  7. ترجیحا نوع پوستی چرب از مرطوب‌کننده‌های برپایه آب، نوع خشک از بافت‌های غلیظ‌تر، نوع حساس از کرم‌های فاقد عطر، الکل و ضد حساسیت استفاده کنند.
  8. اهمیت استفاده از آبرسان در پوست‌های خشک چندین برابر است.
  9. کرم‌های آبرسان حاوی اسید هیالورونیک و گلیسیرین بوده و کرم‌های مرطوب‌کننده حاوی انواع روغن های گیاهی و معدنی هستند
  10. کرم آبرسان شفاف‌کننده پوست و دارای خواص ضد چروک بوده و کرم مرطوب‌کننده باعث ایجاد نرمی و لطافت بیشتر پوست می‌شود.